Sajtószoba

Robert Capa-kiállítás és díjnyertes sajtófotók a Galériában

minap.hu 2010. 08. 18.
A Miskolci Galériában csütörtöktől november 6-ig látható a Magyar Nemzeti Múzeummal közösen szervezett Robert Capa-kiállítás, illetve a XXVIII. Magyar Sajtófotó kiállítás. Különleges korabeli divatképek, sportfotók, díjnyertes fotók is megtekinthetők és számos kísérőrendezvényt is rendeznek október folyamán.

Capa és Sajtófotó-tárlat nyílik a Miskolci Galériában

kultura.hu 2010. 09. 28.
A Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum kettős kiállításmegnyitóra készül. A Magyar Nemzeti Múzeummal közös rendezésben a Robert Capa, illetve a Magyar Újságírók Szövetségével együttműködve a XXVIII. Magyar Sajtófotó kiállítást mutatják be szeptember 30-tól.

Fesztiválnyitány sajtófotó-kiállítással

kisalfold.hu 2010. 08. 18.
Mosonmagyaróvár - Szerda este 6 órakor hivatalosan is kezdetét vette a tizenhetedik Nyári Fesztivál.

Az ünnepélyes megnyitón Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester nyitotta meg a szombatig tartó rendezvényt.

Ezt nézd meg – sajtófotó kiállítás Mosonmagyaróváron

pink.hu 2010. 08. 18.
Kíváncsi vagy az elmúlt év legizgalmasabb pillanatait bemutató fotókra? Akkor irány Mosonmagyaróvár, ahol a sajtófotó kiállításon közel 400 képet csodálhatsz meg.

A sajtófotó kiállítás a mosonmagyaróvári Nyári fesztivál nyitóprogramja

emasa.hu 2010. 08. 13.
Újabb állomására érkezik a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítást és „A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma” kísérő kiállítás. A 2010-es mosonmagyaróvári Nyári fesztivál nyitóprogramjaként, 2010. augusztus 18-án, 17.30-kor a Flesch Károly Kulturális Központban Vida István újságíró, a Kisalföld mosonmagyaróvári és csornai szerkesztőségének vezetője nyitja meg a tárlatot.

Sajtófotók - A pillanat művészetének lenyomata

hbn.hu 2010. 05. 12.
DEBRECEN. Amióta a város a saját kezébe vette a kulturális rendezvények szervezését, lassan hagyománnyá vált, hogy Budapest után másodikként Debrecenben mutatkozik be az évenkénti sajtófotó-kiállítás - mondta köszöntőjében Somogyi Béla az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke.

Yelena, Három cukorral - a máramarosi ukrán kislány fotója bejárta a világot

delmagyar.hu 2010. 05. 08.
Mitől jó egy fotó? A kérdésre nehéz választ adni, az idei sajtófotó-kiállítás díjazott fotóriporterei és a zsűrielnök is küszködik a definícióval.

Fontos, hogy a kép meghökkentő, egyedi legyen. A jó fotós ismérvei: a magas szintű technikai tudás és a tehetség.

Több mint tizenötezren látták a Sajtófotó Kiállítást

Több mint tizenötezren látták Budapesten, a Nemzeti Múzeumban a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítást, amelyet komoly látogatói aktivitás kísért: kétezernél is több közönségszavazat érkezett a kiállított fotókra. A kiállítás keddtől Debrecenben lesz megtekinthető.
Május 11-én, kedden nyílik meg Debrecenben a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás és kísérő kiállítása, A divat világa a fotográfiában – tegnap és ma. A kiállítás május elejéig Budapesten volt látható a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol több mint tizenötezer néző tekintette meg a tavalyi év legjobb sajtófotóit.

A másság megtapasztalása

The Explorer - 2010-04-12

Béla húszévesen kezdett el fotózni. Előtte egyáltalán nem fényképezett amatőrként. Először a Népszabadságnál, majd a Népszavánál dolgozott. Miután beleunt a magyar valóság ábrázolásába, 1998-ban elment Koszovóba, ahol közel másfél évig fényképezte a háború szörnyűségeit, a menekülttáborok lakóit.

Sötét kép: egy szomorú ország arcai

nepszava.hu 2010. 05. 03.
Sikeres volt a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Nemzeti Múzeumban - Tizenötezer látogató

Tegnap bezárt a Magyar Nemzeti Múzeumban a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás és kísérő kiállítása, A divat világa a fotográfiában. A 2009-ben készült több száz felvételt körülbelül tizenötezren tekintették meg a nyitva tartás másfél hónapja alatt.

Econtest by Eox