Hírek

A XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás záróeseménye Miskolcon

A magyar sajtófotográfia legrangosabb seregszemléjéből készült válogatás lesz látható egy hónapon át a

Miskolci Galéria Rákóczi-házában (Miskolc, Rákóczi u. 2.)

Budapest után Debrecenben lesz látható a Magyar Sajtófotó Kiállítás

Roham volt a zárás előtt

Jelentős érdeklődéssel zárult a XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás és kísérő kiállítása a Magyar Nemzeti Múzeumban. A több mint 16 ezer látogató közül az utolsó héten közel 4 ezren nézték meg a tárlatot. A rendezők számára külön öröm, hogy az elmúlt évekhez képest jelentős nőtt a fiatal látogatók és a diákcsoportok száma.

Ugyancsak jó hír és a közönség aktivitását mutatja, hogy az előzetes becslések alapján háromezren adták le szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt képre, képsorozatra.

Megnyílt a XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás - Magyar fotográfusok a világ élvonalában kísérő kiállítás

Csányi Vilmos megnyitó beszéde

Képek az elmében

Az állatok különös lények. Látnak. Elképesztő dolgokat. Zöld erdőt vagy kèk eget, de lehet, hogy a fény polarizációs síkjait is èrzèkelik és akkor a felhős égen is látják a napot, mint a méhek. A színes állatokról tudjuk, hogy látják a színeket, a testükön fellelhető színek életfunkciókat hordoznak.

KÉPBEN VAGYUNK! Dráma, szépség, hangulat, küzdelem, humor 2010-ben.

Mi voltunk a szereplői, a szurkolói, a nyertesei, a vesztesei. Száz és száz fotó, amit érdemes megnézni.

Ez a XXIX. MAGYAR SAJTÓFOTÓ KIÁLLÍTÁS.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2011. március 26. és május 8. között, a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként ismételten a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezi meg a XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítást és a Magyar fotósok a világ élvonalában című kísérő kiállítást.

Zsűritagok véleménye, üzenete

Sam Stewart média szakértő
Köszönet mindazoknak, akik vállalják a „történelem szeme” szerepét.

Nemrégiben az a megtiszteltetés ért, hogy ismételten felkértek, legyek tagja a budapesti Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrijének. Három napon keresztül a sajtófotó zsűri alaposan végignézett több ezer benyújtott képet, amelyek 2010-ben készültek magyar és nemzetközi eseményekről.

Gyors összegzés Tamas Szlukovenyitől, a zsűri elnökétől

Gyors összegzés Tamas Szlukovenyitől, a zsűri elnökétől
Igen magas szintű volt a verseny

Tamas Szlukovenyi (Szlukovényi Tamás) kanadai állampolgár, World Press Photo díjas fotográfus, hat éven át töltötte be a Reuters „Global Picture News Editor” pozícióját. Fotós karrierjét Budapesten kezdte, majd a kanadai Globe and Mail-nél folytatta, ahonnan 1990-ben került a Reuters-hez, a világ egyik vezető hírügynökségéhez.

ÉLET -KÉPEK 2010-ből

Kiváló pályaművek nem csak a vörösiszap tragédiáról
Négy külföldi fotográfus vett részt a Magyar Sajtófotó Pályázat 2010 zsűri munkájában

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által meghirdetett Magyar Sajtófotó Pályázat 2010-re 323 regisztrált szerző 8548 felvételt küldött be.

A nevezési díj bevezetésével számítani lehetett arra, hogy valamelyest változni fog a pályázaton indulók száma, de az érdeklődés így is jelentős volt.

Az élet felülírja a terveket

Újabb változás a Magyar Sajtófotó Pályázat 2010 zsűrijében

Marián Pauer szlovák fotográfia történész, a pozsonyi Jogi Egyetem média karán a fotótanszék vezetője, aki már az elmúlt évben is tagja volt a zsűrinek, betegsége miatt, le kellett, hogy mondja az idei közreműködését. Helyette egy fővel bővült a zsűri magyar tagjainak száma, és Barakonyi Szabolcs, az Index fotóriportere vállalta a részvételt.

A zsűri végleges összetétele:

Kevesebb pályázó, erősebb mezőny

Öt külföldi fotográfus vesz részt a Magyar Sajtófotó Pályázat 2010 zsűri munkájában

Számítani lehetett arra, hogy a nevezési díj bevezetésével valamelyest változni fog a pályázaton indulók száma, de az érdeklődés így is jelentős volt. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által meghirdetett Magyar Sajtófotó Pályázat 2010-re 323 regisztrált szerző 8548 felvételt küldött be.

Nemzetközi szaktekintély a zsűri elnöke

Öt külföldi fotográfus vesz részt a Magyar Sajtófotó Pályázat 2010 zsűri munkájában

A hét tagú zsűri elnöke: Thomas Szlukovenyi, (Szlukovényi Tamás), kanadai állampolgár, World Press Photo díjas fotográfus, aki hat éven át töltötte be a Reuters „Global Picture News Editor” pozícióját. Fotós karrierjét Budapesten, az MTI-nél kezdte, majd a kanadai Globe and Mail-nél folytatta, ahonnan 1990-ben került a Reuters-hez, a világ egyik vezető hírügynökségéhez.

Econtest by Eox