<
Jégbor szüret
Info

Szüretelők jégbor készítéséhez szedik a szőlőt december elején a Sümegi és fiai pincészet ültetvényén Baja határában. A borászatban három hektár rajnairizlinget védtek le madárhálóval és hagytak meg a téli szüretre, hogy a fagyok beállta után, mínusz hét Celsius fokban szedjék le a termést. Így a bogyók víztartalma jéggé fagy, ezáltal koncentrálódik a cukortartalma és prémium minőségű édes bort készíthetnek belőle. A szőlőmunkások többsége a tőkék mellett töltötte élete nagy részét. A hajnali fagyos, ködös időben végzett munka embert próbáló feladat, melyre rajtuk kívül nem is akad vállalkozó.

>

Sorozat leírása

Szüretelők jégbor készítéséhez szedik a szőlőt december elején a Sümegi és fiai pincészet ültetvényén Baja határában. A borászatban három hektár rajnairizlinget védtek le madárhálóval és hagytak meg a téli szüretre, hogy a fagyok beállta után, mínusz hét Celsius fokban szedjék le a termést. Így a bogyók víztartalma jéggé fagy, ezáltal koncentrálódik a cukortartalma és prémium minőségű édes bort készíthetnek belőle. A szőlőmunkások többsége a tőkék mellett töltötte élete nagy részét. A hajnali fagyos, ködös időben végzett munka embert próbáló feladat, melyre rajtuk kívül nem is akad vállalkozó.

Sorozat képei

Jégbor szüret 1
Jégbor szüret 2
Jégbor szüret 3
Jégbor szüret 4
Jégbor szüret 5
Jégbor szüret 6
Jégbor szüret 7
Jégbor szüret 8
Jégbor szüret 9

Hozzászólások

Econtest by Eox