<
Jáva hegyi aranya
Info

Jáván július és október között zajlik a szüretelés, a tealevél ebben az időszakban a legjobb minőségű.Magasabb régiókban napkelte után szüretelnek, a levelek nedvességtartalma ekkor a legnagyobb.

>

Kép leírása

Jáván július és október között zajlik a szüretelés, a tealevél ebben az időszakban a legjobb minőségű.Magasabb régiókban napkelte után szüretelnek, a levelek nedvességtartalma ekkor a legnagyobb.

Sorozat leírása

A világ zöld tea termesztésének 60 százaléka Indonéziában (Jáván, Szumátrán) zajlik. A Jakartától 80 kilométerre fekvő, kormány tulajdonában álló Gunung Mas, azaz „hegyi arany” teagyárban 1500 helyi dolgozik. Egy 2013 májusában publikált tanulmány adatai szerint a jávai teaszedők a Világbank által megállapított szegénységi küszöb felett, azaz napi 2 dollárnál többet keresnek, ám az indonéziai átlagkereseteknek így is csak a negyedét kapják. Az ültetvényeken dolgozók, kihasználva a turisták kíváncsiskodását, bérüket azzal egészítik ki, hogy magukat csakis aprópénzért cserébe engedik fotózni.

Sorozat képei

Nyakig a teában
Levél levél hátán
Fonnyadás felügyelettel
Terítők
Maroknyi élvezet
Sodorva, nem pödörve
Szárítás kékben
Indulásra készen
Kioldódva

Hozzászólások

Econtest by Eox