Hírek

Szegeden a 33. Magyar Sajtófotó

Szegeden a Regionális Összművészeti Központ - REÖK (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 56.)

2015 szeptember 26-tól november 10-ig tekinthető meg.

Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10-18 óráig

Online jegyvásárlás: http://www.jegy.hu/venue/reok-palota/

www.reok.hu

Gödöllőn a 33. Magyar Sajtófotó

A gödöllői Művészetek Háza Konferencia termében (Gödöllő, Szabadság út 6.)
2015 szeptember 4-től október 3-ig tekinthető meg a kiállítás.

Nyitva tartás:
Hétfőtől-Péntekig: 9:00-21:00
Szombat, Vasárnap a Művészetek Házának nyitva tartásához igazodva.

www.muza.hu

Sajtófotó kiállítás Debrecenbe érkezett!

2015. június 12 – július 5.

között tekinthető meg a debreceni Kölcsey Központban.

A Magyar Sajtófotó Kiállítás a magyar fotóriporteri szakma legnagyobb seregszemléje, amely mindig az adott évet megelőző esztendő legjobb sajtófotóit vonultatja fel. Az idei installáció egy új formában mutatja be ezeket a fotográfiákat. A sajtófotó idei kísérő kiállítása a Magyar Vöröskereszt munkáját mutatja be. A Canon felkérésére Pályi Zsófia, a többszörös Sajtófotó díjas fotográfus készített két sorozatot a segélyszervezet tevékenységéről.

Helyszín:
Kölcsey Központ
Debrecen Hunyadi u. 1-3.

Meghosszabbítva a 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás

A Capa Központban (Budapest, Nagymező utca 8.) Március 23-ig tekinthető meg a 33. Magyar Sajótfotó Kiállítás.

Nyitva tartás:
hétfő - csütörtök: 11.00 – 19.00
péntek: 11.00 – 21.00
szombat - vasárnap: 11.00 – 19.00

33. Magyar Sajtófotó Kiállítás Kurátori Köszöntő

Régóta foglalkoztat a sajtófotó metamorfózisának kérdése. Persze nem kell itt valami nagyon mély, művészeti-filozófiai problematikára gondolni. Arról az útról van szó csupán, amit a képek az éves pályázat zsűrizése és a kiállítás megnyitása között megtesznek.

33. Magyar Sajtófotó Pályázat hivatalos eredményhirdetés

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya harmincharmadik alkalommal írta ki a Magyar Sajtófotó Pályázatot, amelyre 243 fotográfus, 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel pályázott. A kategóriák közül az Emberábrázolás-portré kategóriára érkezett a legtöbb pályamű, az zsűri összesen 506 egyedi és sorozat pályamű közül válogathatott. Tartalmilag is ezeket a kategóriákat értékelte kiemelkedőnek a nemzetközi zsűri.

Zsűrizés!

Az előzsűrizés rendben lezajlott. Péntektől (01.16.) megkezdődik 2-3-4. forduló -nyilvános- online közvetítés a portálon és személyesen is megtekinthető a Magyar Sajtóházban (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A.).
Az ötödik fordulóra vasárnap kerül sor ezt csak a helyszínen követhetik nyomon a jelenlévők.

Az eddigi szokásoktól eltérően az eredmény hirdetés a zsűrizés másnapján hétfőn (01.19) 11:00-kor lesz, szintén a Sajtóházban. Ide is sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Az esemény sajtónyilvános így mindenki egyszerre értesül az eredményekről.

Hosszabbítás !

A 33. Magyar Sajtófotó Pályázat beadási határidejét január 5 12:00-ra módosítottuk. Így biztosítva lehetőséget a leállás okozta időkiesés pótlására, illetve a függő pénzügyek és pályázatok lezárására.

A 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás ismét a Capában

A 33. Magyar Sajtófotó Pályázat pályaműveiből 2015 március 20-án ismét a Capa Központban nyílt kiállítás. Több mint 700 nm-en Budapest pezsgő kulturális életének központjában, a „pesti Broadway” közvetlen közelében A Nagymező utca 8. szám alatt lévő, Ernst Lajos által megálmodott szecessziós épületben. Az épület egyediségét és különlegességét növeli a Lechner Ödön által tervezett előcsarnok, Rippl-Rónai József színes üvegablakai, valamint a csaknem 340 négyzetméteres kiállítóteremben található hatalmas üvegablakok és az egyedülálló üvegtetős terem is.

Econtest by Eox