<
Teaszüret / Tea-picking
Info

Malawi, a világ negyedik legszegényebb állama, legfontosabb exportcikke a tea, amit a 3001 m magas Mulanje-hegység lejtőin termesztenek. Az ország a második legnagyobb tea termelő Afrikában.A szedő munkások egy kertészollóval vágják le a tealevelket. A megtelt, nagyjából 30kg súlyú kosarat a gyűjtőponthoz viszik, lemérik, majd elszállítják a feldolgozás helyére. A frissen szüretelt leveleknek legkésőbb négy órával a szedés után már a gyárban kell lenniük, különben a minőség romlani fog. A tea betakarításának időszaka decembertől májusig tart és 50.000 idénymunkást foglalkoztat az ágazat. Malawi is the fourth poorest country of the world, its most important export article is tea which is grown on the Mulanje Mountains. The country is the second largest tea-producer in Africa. The pickers cut the tealeaves with pruning shears. The full baskets, weighing about 30kg, are taken to the collection point, weighed and delivered to the place of processing. The leaves have to arrive at the factory in no more than four hours after picking, otherwise their quality will go bad. The tea-harvesting period takes from December to May, meanwhile 50.000 seasonal workers are employed by this sector.

>

Sorozat leírása

Malawi, a világ negyedik legszegényebb állama, legfontosabb exportcikke a tea, amit a 3001 m magas Mulanje-hegység lejtőin termesztenek. Az ország a második legnagyobb tea termelő Afrikában.A szedő munkások egy kertészollóval vágják le a tealevelket. A megtelt, nagyjából 30kg súlyú kosarat a gyűjtőponthoz viszik, lemérik, majd elszállítják a feldolgozás helyére. A frissen szüretelt leveleknek legkésőbb négy órával a szedés után már a gyárban kell lenniük, különben a minőség romlani fog. A tea betakarításának időszaka decembertől májusig tart és 50.000 idénymunkást foglalkoztat az ágazat. Malawi is the fourth poorest country of the world, its most important export article is tea which is grown on the Mulanje Mountains. The country is the second largest tea-producer in Africa. The pickers cut the tealeaves with pruning shears. The full baskets, weighing about 30kg, are taken to the collection point, weighed and delivered to the place of processing. The leaves have to arrive at the factory in no more than four hours after picking, otherwise their quality will go bad. The tea-harvesting period takes from December to May, meanwhile 50.000 seasonal workers are employed by this sector.

Sorozat képei

Teaszüret _ 01
Teaszüret _ 02
Teaszüret _ 03
Teaszüret _ 04
Teaszüret _ 05
Teaszüret _ 06
Teaszüret _ 07
Teaszüret _ 08
Teaszüret _ 09
Teaszüret _ 010

Hozzászólások

Econtest by Eox