<
Disznóvágás / Pig slaughter
Info

A disznóvágás szerves része a magyar kultúrának. A hagyományos vágással ellentétben viszont ma már be kell tartani az Európai Uniós elvárásokat, azaz a szúrás előtt el kell kábítani az állatot.

>

Kép leírása

A disznóvágás szerves része a magyar kultúrának. A hagyományos vágással ellentétben viszont ma már be kell tartani az Európai Uniós elvárásokat, azaz a szúrás előtt el kell kábítani az állatot.

Sorozat leírása

Hagyományos hajnali disznóvágás Kisgeresden, Baranya megyében 2014 december 7-én. A múltban a disznóvágás, mint erős kelet-európai hagyomány volt az egyetlen alkalom az évben, amikor a családok megengedhették maguknak, hogy nagyobb mennyiségű húst egyenek. Ma már a bolti, előre feldolgozott hús mellett a hagyományos vágási módszer inkább népszokás a szükségszerűség helyett. Pig slaughter: An Eastern European tradition. In the past, this was also the only time of the year when people could afford to eat larger amounts of meat. In modern times, almost any family in Europe that is so inclined can afford to slaughter, yet there is also an abundance of pre-processed meat in the shops, so the traditional method of slaughtering is becoming more and more of a folk custom rather than a necessity.

Sorozat képei

Disznovagas 1
Disznovagas 2
Disznovagas 3
Disznovagas 4
Disznovagas 5
Disznovagas 6
Disznovagas 7
Disznovagas 8
Disznovagas 9
Disznovagas 10

Hozzászólások

Econtest by Eox