<
Világok között
Info

Kereskedők és ügyintézők igyekeznek az kikőtő egyik partjáról a másikra a helyközi és percenként induló hajójáratok egyikével Dubai régi belvárosában.

>

Kép leírása

Kereskedők és ügyintézők igyekeznek az kikőtő egyik partjáról a másikra a helyközi és percenként induló hajójáratok egyikével Dubai régi belvárosában.

Sorozat leírása

Bár sok minden kamu és hirtelen jellegű Dubaiban, az eszméletlen mértékű gazdagság, csillogás és a másik végleten élő modern vendégmunkások rabszolgajellegű élete között létezik egy régi Dubai is. Azé a városé, mely robbanszerű fejlődése előtt évszázadokon keresztül dacolt a természet viszontagságival a sivatag és a tenger közé ékelődve. A régi kikötő és annak élete egy régmúlt világba vezetnek vissza bárkit, aki a Dubai Creek környékére látogat. A folyamatosan pakoló, induló és érkező fahajók tucatnyi látványa, az első ránézésre boldogtalan ám ebből a munkából a széles családját támogató elégedett rakodók és tengerészek tömege egészen furcsa kontrasztot képez a hátterében a világ legmagasabb felhőkarcolójával megspékelt városképben. A légkondícionált buszmegállók és Lamborghini rendőrautók világától pár metrómegállónyira egy régi arab kereskedőváros hangulát érezhetjük a bőrünkön. A textil-, az arany- és a fűszerpiac közti teret kitöltő környék talán az utolsó hely Dubaiban, ahol még földlakónak érezheti magát az ember a városban.

Sorozat képei

Fárasztó nap
Analóg gépsor
As dubai 20141215 0097
Cigiszünet II.
Pipereidő
Időutazók kikötője
Friss fogás
 Cigiszünet I.
Bevált formavilág
Indulásra várva

Hozzászólások

Econtest by Eox