A roma gyász hatotta meg a Sajtófotó Pályázat zsűrijét

www.origo.hu 2010. 01. 22., 13:30
A Magyar Sajtófotó Pályázat 2009-re ismét rekord számú fotó érkezett be, a 12 493 felvételből a Horváth Péter által vezetett héttagú zsűri válogatta ki az alábbi nyertes fotókat. Emberábrázolás-portré sorozat kategóriában a zsűri nem talált díjra érdemes alkotást.
A teljes pályázat anyagából készülő 28. Magyar Sajtófotó Kiállítást március 19-től április 25-ig lehet majd megtekinteni a Nemzeti Múzeumban.

A legkiemelkedőbb teljesítményért járó MÚOSZ Nagydíjat - amely gyakorlatilag a verseny fődíja - Szandelszky Béla, az AP fotóriportere érdemelte ki Roma gyász című képriportjával. A teljes sorozatért kattintson a fotóra!

A legjobb emberközpontú dokumentarista fotográfiáért járó André Kertész Nagydíjat Sopronyi Gyula szabadfoglalkozású fotóriporter nyerte el az Árvaház a Havadtőn című sorozatával. A teljes sorozatért kattintson a fotóra! Sopronyi Gyula emellett elnyerte a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat is.

A zsűri tagjai: Horváth Péter fotográfus (elnök), Czagány Balázs fotóriporter, Hajdu András fotóriporter, Horváth M. Judit fotográfus, Marián Pauer fotográfia történész, Pörneczi Bálint fotóriporter, Sam Stewart fotóriporter, képszerkesztő

Econtest by Eox