Roma gyász nyerte a MÚOSZ nagydíját

www.kulturpart.hu 2010. január 22. 12:27
Az Associated Press fotóriportere érdemelte ki a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Nagydíját a 28. alkalommal meghirdetett Magyar Sajtófotó pályázaton.

Roma gyász című sorozatával Szandelszky Béla, az Associated Press fotóriportere érdemelte ki a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Nagydíját a 28. alkalommal meghirdetett Magyar Sajtófotó pályázaton, amelynek eredményeit pénteken hozták nyilvánosságra Budapesten.

Horváth Péter fotográfus, a zsűri elnöke kiemelte: a pályázatra beérkezett képek jelentős része szabadidőben készült. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben a szerkesztőségek nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségre, és a jó képeket magasabb honoráriumban is részesítik. A zsűri elnöke a pályázat eredményének azt nevezte, hogy a napi rutin mellett az igazán fontos történéseknek is jut figyelem.

A MÚOSZ által meghirdetett pályázatra 535 fotós küldött összesen 12.493 felvételt, a díjakról héttagú zsűri döntött. Az elismeréseket március 18-án, a pályázatra beérkezett felvételekből összeállított kiállítás megnyitója előtt adják át a nyerteseknek a Magyar Nemzeti Múzeumban

Econtest by Eox