Már csak három hét! Ki ne hagyja!

stop.hu 2010. 03. 18.
Május 2-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeumban a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma című kiállítást.

A heteken át látható tárlaton az elmúlt év legizgalmasabb pillanatait, természeti csodáit, drámai, örömteli, mulatságos élethelyzeteit, kivételes művészeti és sportteljesítményeit lehet felidézni.

A legtöbb felvétel az emberábrázolás-portré (egyedi), a természet és tudomány (egyedi), a társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi), a hír-eseményfotó (egyedi), művészet (egyedi) kategóriában érkezett.

Érdekesség, hogy a tavalyi évhez képest jelentősen - 357-ről 575-re - nőtt a hír-eseményfotó (egyedi) pályaművek száma, és megemelkedett - 545-ről 848-ra - a természet és tudomány (egyedi) kategóriában beadott képek száma. Viszont valamelyest kevesebb - 544 helyett 474 - kép érkezett a bulvár, humor, zsáner kategóriában. A leadott munkák közül a zsűri végül mintegy 300 képet tartott érdemesnek a kiállításra.

Bővebb információk és további képek a sajtófotó-pályázattal és a kiállítással kapcsolatban a www.sajto-foto.hu oldalon találhatóak.

Econtest by Eox