Sajtófotók - A pillanat művészetének lenyomata

hbn.hu 2010. 05. 12.
DEBRECEN. Amióta a város a saját kezébe vette a kulturális rendezvények szervezését, lassan hagyománnyá vált, hogy Budapest után másodikként Debrecenben mutatkozik be az évenkénti sajtófotó-kiállítás - mondta köszöntőjében Somogyi Béla az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke.

Az általa a pillanat művészetének nevezett fotózásról úgy vélekedett, a fényképezőgépet ma már gyakran kattintgató amatőröktől az különbözteti meg a riportert, hogy igyekszik jó helyen és a legoptimálisabb beállításokat alkalmazva dolgozni. A Kölcsey Központban kedden megrendezett tárlat immár a 28., melyen a sajtóban dolgozó fotóriporterek legjobb munkái láthatók.

A kiállítást megnyitó Szalay Zoltán Táncsics-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotós kiemelte: egyetlen művészeti ág sem büszkélkedhet hasonlóan hosszú sorozattal, vagyis, hogy 28 éve minden esztendőben sikerült megrendeznie a MÚOSZ-nak a kiállítást. Ez egyben az előző esztendő történéseinek rövid összefoglalását is jelenti képekben elbeszélve.
A tárlat, illetve kísérő rendezvénye, A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma című kiállítás június 13-ig látogatható az intézmény földszintjén. HBN

Econtest by Eox