Sajtófotó 2008

A szakasz

"Csütörtökről péntekre virradóra a grúz és a dél-oszét erők között ismét heves harcok törtek ki. Mindkét fél a másikat vádolja az ellenségeskedések kiújulása miatt. A grúz vezetés szerint az oszét erők többszöri felszólítás után sem hagytak fel tevékenységükkel, ezért a grúz 
erők, hogy "helyreállítsák az alkotmányos rendet", visszavágásként megtámadták Dél-Oszétiát, ahol a többségi oszétok 90%-a az utóbbi években orosz állampolgárságot is kapott.
Mivel Oroszország részéről agresszió fenyegeti Grúziát és mivel az orosz energiahordozóktól függő Európa, valamint az Irakban és Afganisztánban leterhelt Egyesült Államok még véletlenül sem vállalja a konfrontáció lehetőségét az orosz medvével, Mihail Szaakasvili grúz elnök kérte a parlamentet, hogy hagyja jóvá a hadiállapot bevezetésről szóló rendeletét.
A grúz erők közben megkezdték a visszavonulást, viszont a Kreml erre nem akar lehetőséget adni. Itt az alkalom, hogy végre csapást mérjenek a renitens Grúziára. Az orosz elnök utasításának eleget téve a különleges erők légidesszant egységei az éj leple alatt megérkeztek, hogy "felszabadítsák" az oszétokat"
Idézet a magyar Airsoft  játékszervezés  kiírásából.
Az Arisoft szó jelentése műanyag gömblövedéket kilövő, alacsony energiájú légfegyverekre, és a velük űzött csapatjátékra utal. Az airsoft-fegyverek az eredeti eszközök hasonmásai, ám teljesen eltérnek az igazi lőfegyverektől.
Léteznek országszerte csapatok, baráti társaságok, akik rendszeresen szerveznek különféle játékokat. A leggyakoribb valamely csatát, vagy kitalált háborús szituációt felelevenítő játékok szervezése. Az airsoft nem kívánja a háborút, a fegyveres konfliktusokat dicsőíteni, nem a valóságot szimulálja - csupán egy biztonságos, erőszakmentes, stratégai-taktikai játék. Az airsoft játékosok nem képviselnek semmilyen katonai vagy félkatonai szervezetet, politikai, vallási, vagy etnikai csoportot.
Econtest by Eox