A sajtófotó kiállítás országos körútján Pécsre érkezik

A XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás és A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma című kísérő kiállítás a tavaszi budapesti bemutatkozás után országos körútra indult és második állomásként, június 21-én, a Pécs2010 kulturális program részeként, Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában nyílik meg.

A közel 400 fotót felvonultató tárlat először Debrecenben, a Kölcsey Központban volt látható május 11. és június 13. között.
A közönség a korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődéssel fogadta a kiállítást, és a látogatók száma megközelítette a négyezer főt. Jelentős volt a részvétel a kiállítás kísérőprogramján is. A Főnix Rendezvényszervező Kft. és a Debreceni Fotóklub közös szervezésében június 2-án Szandelszky Béla,az AP fotóriportere, a Sajtófotó Pályázat 2009 MÚOSZ Nagydíjjal kitüntetett alkotója tartott rendhagyó tárlatvezetést.
A látogatók aktivitása Debrecenben is megmutatkozott és közel kétszáz szavazattal gyarapította - a már meglévő közel kétezer - szavazatot a közönségdíjas képre.

A Pécsett július 22-ig látható tárlatot Ungár Tamás, a Népszabadság újságírója nyitja meg.
Pécs után először A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma című kísérő kiállítás vándorol tovább az augusztus 4.-8. között megrendezésre kerülő Ördögkatlan Fesztiválra, és a képek Kisharsányban, a Vylyan Pincészetnél a lesznek láthatók.

Újdonság,hogy szigetközi 16. Nyári Fesztivál nyitóeseményeként, augusztus 18. - n Mosonmagyaróváron, a Flesch Károly Kulturális Központban mutatkozik be a tárlat teljes anyaga, és szeptember 8-ig tekinthető meg.
Ezt követően szeptember 30. - november 13. között Miskolcon, a Miskolci Galériában lesz látható a sajtófotó kiállítás és kísérő kiállítása.

A közönségszavazás a további állomáshelyeken is folytatódik és az eredményhirdetés december elején várható.
A közönségszavazás nyertesének a Pannon Lapok Társasága ajánlott fel értékes díjat.

Econtest by Eox