Fesztiválnyitány sajtófotó-kiállítással

kisalfold.hu 2010. 08. 18.
Mosonmagyaróvár - Szerda este 6 órakor hivatalosan is kezdetét vette a tizenhetedik Nyári Fesztivál.

Az ünnepélyes megnyitón Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester nyitotta meg a szombatig tartó rendezvényt.

A XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállításon Vida István, a Kisalföld mosonmagyaróvári és csornai szerkesztőségének vezetője üdvözölte a vendégeket. Elmondása szerint a jó fotósnak nemcsak villámgyors reflexekre, hanem emberismeretre is szüksége van. – Az igazán jó kép önálló életre kel, erejétől nem lehet megszabadulni, a megörökített látványt emlékezetesebbé teszi, mint bármely sajtószöveg – mondta a szerkesztő-újságíró.

A kiállításon a város neves fotóművésze, Kerekes István három felvétele is szerepel: A Tájkép seregélyekkel, a Yelena és a Tekintet. A tárlatot A divat világa a fotográfiában – tegnap és ma elnevezésű kiállítás kíséri, melyen a szakma legrangosabb képviselői mutatkoznak be a látogatóknak.

A Magyar Újságírók Országos Szövetségét a sajtófotó-kiállítás alapítója, Szalay Zoltán képviselte az eseményen. – 13 ezer beérkezett pályaműből választottuk ki a legjobb 400 darabot – mondta. – Most Mosonmagyaróváron a sor, hogy véleményt nyilvánítson, várjuk a közönségszavazatokat. Jöjjenek el, aztán a képeken a sor, hogy önmagukért beszéljenek – mondta Szalay Zoltán.

A szerdán kezdődött Nyári Fesztivál szombat éjjelig tart. Ötven produkció és több száz fellépő várja a kikapcsolódásra vágyó közönséget. Csütörtökön este 7 órakor az Edda és a Karthago lép színpadra a Kühne pályán. Az augusztus 20-án este fél 9-kor kezdődő Budapest Ragtime Band után látványos tűzijáték lesz. A fesztivál utolsó napján, szombaton a Magna Cum Laude zenél, fellép Emilio, Lola és SP. Napközben gyerekprogramok és ingyenes szabadidőpark várja a látogatókat a rendezvény időtartama alatt.

Econtest by Eox