Hírek

Sajtófotó kiállítás és Robert Capa képei a Miskolci Galériában

Budapest, Debrecen, Pécs, Mosonmagyaróvár után utolsó állomáshelyére, Miskolcra érkezik a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás és kísérő kiállítása, amely két helyszínen lesz látható.

Külön érdekesség, hogy a sajtófotó kiállítás képeit és a 20. század egyik legnagyobb fotográfusa, Robert Capa képeit egy időben tekinthetők meg a Miskolci Galéria, Városi Művészeti Múzeumban (3530 Miskolc, Rákóczi u. 2.)

A sajtófotó kiállítás kísérő kiállítása A divat világa a fotográfiában – tegnap és ma képei az Ifjúsági és Szabadidőházban (3531 Miskolc, Győri kapu 27.) kerül bemutatásra.

A sajtófotó kiállítás a mosonmagyaróvári Nyári fesztivál nyitó programja

Újabb állomására érkezik a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítást és „A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma”  kísérő kiállítás.
A 2010-es mosonmagyaróvári Nyári fesztivál nyitóprogramjaként, 2010. augusztus 18-án, 17.30 órakor a Flesch Károly Kulturális Központban, Vida István újságíró, a Kisalföld mosonmagyaróvári és csornai szerkesztőségének vezetője nyitja meg a tárlatot.

A sajtófotó kiállítás országos körútján Pécsre érkezik

A XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás és A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma című kísérő kiállítás a tavaszi budapesti bemutatkozás után országos körútra indult és második állomásként, június 21-én, a Pécs2010 kulturális program részeként, Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában nyílik meg.

A közel 400 fotót felvonultató tárlat először Debrecenben, a Kölcsey Központban volt látható május 11. és június 13. között.

A tárlat most országos körútra indul.

Ismételten jelentős érdeklődés kísérte a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás és A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma kísérő kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban, amely május 2-ig volt látható.
A közel 400 fotót bemutató tárlat most országos körútra indul.
Első állomása - immár évek óta - Debrecen, Kölcsey Művelődési Központ, ahol május 1-től június 13-ig látható.
A kiállítást május 11-én 11 órakor Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Szalay Zoltán a kiállítás rendezője nyitja meg.

Ezt követően:

Az örökkévaló kérész - Parti Nagy Lajos megnyitója

Nem hiszem, hogy készültek etárgyú statisztikák, én mindenesetre kíváncsi lennék, hogy hány összetört vagy összetöréssel fenyegetett fényképezőgép esik ezer jó sajtófotóra, hány anyázás, lökdösődés, lepaparazzózás, hány darab alázás és alázkodás. Amilyen fontos, olyan hálátlan mesterség a sajtófotósé -- ki szereti, ha esemény közben a könnyei, az indulatai, a látszatai alá fényképeznek?

A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma

A DIVAT VILÁG A FOTOGRÁFIÁBAN - TEGNAP ÉS MA
Amióta ember él a földön, azóta van divat is. Már az Altamirai barlangrajzokon is felfedezhető, majd a különböző korokban más és más stílusok jelennek meg.
A gótika sudársága, a reneszánsz gazdagsága, a barokk pompája mind megtalálható az ábrázolásokon.
A fényképezés felfedezése óta mindez a fotókon is tetten érhető: az ember, a divat, a fotográfiai stílusok és a környezet változásai.
A fotográfia és a sajtó fejlődésével a múlt század húszas éveiben megjelennek az első divatlapok, és lassan kialakul egy új iparág.

Képben vagyunk! - XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás 2009

XXVIII. MAGYAR SAJTÓFOTÓ KIÁLLÍTÁS
A DIVAT VILÁGA A FOTOGRÁFIÁBAN - TEGNAP ÉS MA KÍSÉRŐ KIÁLLÍTÁS

2010. MÁRCIUS 19.-MÁJUS 2.

MAGYAR NEMZETI MÚZEUM

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2010. március 19. és május 2. között, a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként ismételten a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezi meg a XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítást és A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma című kísérő kiállítást.

XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás

A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma kísérő kiállítás
2010. március 19. - május 2.
Magyar Nemzeti Múzeum

Sajtótájékoztató és ünnepélyes megnyitó:
2010. március 18.

Sajtótájékoztató és a Sajtófotó Pályázat 2009 kategória díjainak átadása:
2010. március 18. 15.30 óra, Magyar Nemzeti Múzeum Díszterem

A kiállítás ünnepélyes megnyitója, a nagydíjak, különdíjak átadása:
2010. március 18. 17.00 óra, Magyar Nemzeti Múzeum Díszterem
A kiállítást Parti Nagy Lajos író nyitja meg.

A 2010. március 18-i rendezvény csak meghívottak részére!

Újabb nemzetközi elismerés magyar fotósnak

Kurucz Árpád, a Népszabadság fotóriportere az amerikai 67. Pictures Of The Year International pályázatán a napilapos képriport kategóriában első helyezést ért el a Military Camp című sorozatával.

Ugyanezzel a sorozatával, Angyalbőrben kicsit más címmel, a Sajtófotó Pályázat 2009 Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória I. díját nyerte el.

A képriport a Magyar Nemzeti Múzeumban 2010. március 19-én nyíló, XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállításon lesz látható.

Sajtóközlemény

A Sajtófotó Pályázat 2009 kiírója, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri Szakosztálya, és a Sajtófotó Pályázat 2009 Zsűri közös közleménye.

A Sajtófotó Pályázat 2009 zsűrije 2010. január 17-én meghozta döntését és a pályázatra beérkezett 535 szerző 12 493 felvételéből kiválasztotta a díjazásra érdemeseket.

Econtest by Eox