Nemzetközi szaktekintély a zsűri elnöke

Öt külföldi fotográfus vesz részt a Magyar Sajtófotó Pályázat 2010 zsűri munkájában

A hét tagú zsűri elnöke: Thomas Szlukovenyi, (Szlukovényi Tamás), kanadai állampolgár, World Press Photo díjas fotográfus, aki hat éven át töltötte be a Reuters „Global Picture News Editor” pozícióját. Fotós karrierjét Budapesten, az MTI-nél kezdte, majd a kanadai Globe and Mail-nél folytatta, ahonnan 1990-ben került a Reuters-hez, a világ egyik vezető hírügynökségéhez.
A zsűri külföldi tagjai: Filip Horvat, aki a közelmúltig az AP horvátországi fotóriportere volt, Jan Sibik cseh fotográfus, Marián Pauer szlovák fotográfia történész, a pozsonyi Jogi Egyetem média karán a fotótanszék vezetője, és Sam Stewart fotóriporter, képszerkesztő NPPA USA.
A zsűri magyar tagjai: Demecs Zsolt,az MTI Fotószerkesztőség vezetője és Kovács Bence szabadfoglalkozású fotóriporter, korábban a Népszabadság munkatársa.

Érdekesség, hogy Jan Sibik, akinek a fotóit 2003-ban, a Néprajzi Múzeumban láthatták az érdeklődők a XXI. Magyar Sajtófotó Kiállítás egyik kísérő kiállításaként, a Magyar Sajtófotó Pályázat 2009 zsűrijébe is örömmel vállalta a felkérést, de 2010. január 14-én, a zsűrizés megkezdése előtt pár nappal a szerkesztősége a földrengés sújtotta Haitiba küldte. Most nagyon bízik abban, hogy semmilyen váratlan esemény nem akadályozhatja meg abban, hogy részt vegyen a zsűrizésben.

A Magyar Sajtófotó Pályázat 2010 zsűrizése több fordulós.
Az első forduló, az előzsűrizés zárt rendszerű, nem nyilvános, nem közvetített.
A második és harmadik forduló - 2011. január 14 -15 -16. - nyílt, közvetített, személyesen is megtekinthető a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Székházában (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a.).
A negyedik fordulóban, január 16.-án a döntőbe jutott képek végső sorrendjének kiválasztása, interneten nem követhető.
Eredményhirdetés: 2011. január 19.-én, a MÚOSZ Székházban.

2010. december 10.

László Ágnes
kommunikációs vezető
www.sajto-foto.hu

A sajtóközlemény letölthető

Econtest by Eox