Sajtófotó Kiállítás Budapest után Debrecenben

mediainfo.hu 2011. 05. 11. Jelentős érdeklődéssel zárult a XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás és kísérő kiállítása a Magyar Nemzeti Múzeumban. A hagyományoknak megfelelően most Debrecenen a sor.

A több mint 16 ezer látogató közül az utolsó héten közel 4 ezren nézték meg a tárlatot - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben. Az előzetes becslések alapján háromezren adták le szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt képre, képsorozatra.

A közönségszavazás a sajtófotó kiállítás országos körútján - többek között Debrecenben, Miskolcon - is folytatódik. Eredményhirdetés 2012-ben, a XXX. Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján lesz.

A hagyományokat folytatva, Budapest után május 16-tól Debrecenben, a Kölcsey Művelődési Központban lesz látható a XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás és a Magyar fotográfusok a világ élvonalában című kísérő kiállítás. Május 18-án Kurucz Árpád, a Népszabadság fotóriportere, a Sajtófotó Pályázat 2010 többszörösen díjazott alkotója lesz a kiállítás vendége. A beszélgetést Máthé András fotóművész, a Debreceni Fotóklub elnöke vezeti.

A magyar fotográfusok legrangosabb hazai seregszemléje június 4-ig tekinthető meg Debrecenben.

Econtest by Eox