Tizenhat ezren látták Budapesten a XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítást

emasa.hu 2011. 05. 11. Másfél hónap alatt 16 ezren tekintették meg a XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban. A nagy sikerű tárlat és kísérő kiállítása, a Magyar fotográfusok a világ élvonalában több vidéki nagyvárosban is látható lesz: elsőként Debrecenben, ahol május 16-án tartják a megnyitó ünnepséget – a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Jelentős érdeklődés kísérte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által huszonkilencedik alkalommal megszervezett Magyar Sajtófotó Kiállítást és a kísérő, Magyar fotográfusok a világ élvonalában című tárlatot a Magyar Nemzeti Múzeumban. A több mint 16 ezer látogató közül az utolsó héten közel 4 ezren látták a kiállítást. A rendezők számára örömteli, hogy az elmúlt évekhez képest jelentősen nőtt a fiatal látogatók és a diákcsoportok száma. A közönség aktivitását mutatja, hogy az előzetes becslések alapján háromezren adták le szavazatukat az általuk legjobbnak ítélt képre, képsorozatra.
A közönségszavazás a Sajtófotó Kiállítás országos körútján – többek között Debrecenben, Miskolcon – is folytatódik. Az eredményhirdetés 2012-ben, a XXX. Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján lesz.

A kiállítás a debreceni Kölcsey Központ előcsarnokában (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) május 16-tól június 4-ig, naponta 10 és 19 óra között látható. A megnyitó ünnepségre – 2011. május 16., 16:30-ra – a MÚOSZ és a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. tisztelettel meghív minden érdeklődőt.

Köszöntőt mond Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és dr. Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője. A kiállítást megnyitja Tóth Károly, a MÚOSZ alelnöke. Közreműködik a Sonus Ütőegyüttes. A kiállítás rendezője Szalay Zoltán Táncsics-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotóriporter.

Május 18-án, 17:30-as kezdettel Kurucz Árpád, a Népszabadság fotóriportere, a Sajtófotó Pályázat többszörösen kitüntetett alkotója lesz a Sajtófotó Kiállítás vendége Debrecenben. A beszélgetést Máthé András fotóművész, a Debreceni Fotóklub elnöke vezeti. Helyszín: a Kölcsey Központ földszinti körfolyosója. A belépés ingyenes.

Econtest by Eox