<
Szilvalekvár főzés
Info

Az élelmiszer gazdaság egyik legtöbbet emlegetett kulcsszava a természetesség, ami nagyüzemi szinten nehezen és drágán, vagy nem megvalósítható. A vidéki közösségek azonban egyre több helyen nyúlnak vissza a régi termesztési, tartósítási technikákhoz. Szabó Lászlóné Tarpán besztercei szilvából készít lekvárt házuk udvarán, Tarpán, 2013. szeptember 25-én. A faluban egyre többen főznek hagyományos rézüstben magas szárazanyag tartalmú, kizárólag gyümölcshúst tartalmazó lekvárt, ami a település egyik védjegyévé vált és sokan csak azért látogatnak e történelmi tájra, hogy vásároljanak belőle.

>

Sorozat leírása

Az élelmiszer gazdaság egyik legtöbbet emlegetett kulcsszava a természetesség, ami nagyüzemi szinten nehezen és drágán, vagy nem megvalósítható. A vidéki közösségek azonban egyre több helyen nyúlnak vissza a régi termesztési, tartósítási technikákhoz. Szabó Lászlóné Tarpán besztercei szilvából készít lekvárt házuk udvarán, Tarpán, 2013. szeptember 25-én. A faluban egyre többen főznek hagyományos rézüstben magas szárazanyag tartalmú, kizárólag gyümölcshúst tartalmazó lekvárt, ami a település egyik védjegyévé vált és sokan csak azért látogatnak e történelmi tájra, hogy vásároljanak belőle.

Sorozat képei

Lekvarfozes 1
Lekvarfozes 2
Lekvarfozes 3
Lekvarfozes 4
Lekvarfozes 5
Lekvarfozes 6
Lekvarfozes 7
Lekvarfozes 8

Hozzászólások

Econtest by Eox