-
2015 ▼
- 2014 ▼
-
2013 ▼
-
2012 ▼
- Főoldal
- Díjazottak
- Pályázat képei
- Hírek
- Események
- Sajtószoba
- Forums
- Letöltés
- Fotósok
- Támogatók és díjfelajánlók
HÍREKESEMÉNYEKSAJTÓSZOBAFÓRUMLETÖLTÉSTÁMOGATÓK ÉS DÍJFELAJÁNLÓK - 2011 ▼
-
2010 ▼
- 2009 ▼
Szilvalekvár főzés
Sorozat leírása
Az élelmiszer gazdaság egyik legtöbbet emlegetett kulcsszava a természetesség, ami nagyüzemi szinten nehezen és drágán, vagy nem megvalósítható. A vidéki közösségek azonban egyre több helyen nyúlnak vissza a régi termesztési, tartósítási technikákhoz. Szabó Lászlóné Tarpán besztercei szilvából készít lekvárt házuk udvarán, Tarpán, 2013. szeptember 25-én. A faluban egyre többen főznek hagyományos rézüstben magas szárazanyag tartalmú, kizárólag gyümölcshúst tartalmazó lekvárt, ami a település egyik védjegyévé vált és sokan csak azért látogatnak e történelmi tájra, hogy vásároljanak belőle.