<
Zora
Info

Vica először tartja az ölében újszülött kislányát Zorát egy speciális,szüléshez használatos medencében egy budapesti lakás nappalijában. Körülötte a dúla és a bába.

>

Kép leírása

Vica először tartja az ölében újszülött kislányát Zorát egy speciális,szüléshez használatos medencében egy budapesti lakás nappalijában. Körülötte a dúla és a bába.

Sorozat leírása

Zora egy budapesti lakásban született 2014. feburár 20-án. Szülei, Vica és Péter első gyermeke kórházban született 2011-ben. A rossz kórházi élmények hatására a pár úgy döntött, hogy második gyermeküket otthon szeretnék világra hozni. Bár az otthonszülést szabályozó törvény 2011 áprilisa óta hatályban van, a téma mégis mind a mai napig nagy viharokat kavar. Az otthonszülést választó párok gyakran ellenállásba ütköznek az egészségügyi intézményekben a már terhesgondozás alatt. Épp ezért sokan titkolják a házirovos és a nőgyógyász előtt ebbéli szándékukat. Zora was born in a Budapest apartment in 2014. February 20. Her parents's Vica and Péter, first child was born in a hospital in 2011. Because of their bad experiences in the hospital, they decided to give birth to their second child at home. The law regulating home birthing was introduced in April 2011, but the topic is still widely debated and generates strong resistance in government-owned healthcare institutions during the maternity. Lot of couples who decides giving birth at home, hide their will from the gynecologist and their family doctor.

Díjak

12. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória 3. helyezett

Sorozat képei

Zora01
Zora02
Zora03
Zora04
Zora05
Zora06
Zora07

Hozzászólások

Econtest by Eox