-
2015 ▼
- 2014 ▼
-
2013 ▼
-
2012 ▼
- Főoldal
- Díjazottak
- Pályázat képei
- Hírek
- Események
- Sajtószoba
- Forums
- Letöltés
- Fotósok
- Támogatók és díjfelajánlók
HÍREKESEMÉNYEKSAJTÓSZOBAFÓRUMLETÖLTÉSTÁMOGATÓK ÉS DÍJFELAJÁNLÓK - 2011 ▼
-
2010 ▼
- 2009 ▼
Disznóvágás / Pig slaughter
Kép leírása
A levágott sertést kolbásznak, zsírnak, tepertőnek, flekken- és rántott húsnak, szalonnának, sonkának illetve disznósajtnak dolgozzák fel.
Sorozat leírása
Hagyományos hajnali disznóvágás Kisgeresden, Baranya megyében 2014 december 7-én. A múltban a disznóvágás, mint erős kelet-európai hagyomány volt az egyetlen alkalom az évben, amikor a családok megengedhették maguknak, hogy nagyobb mennyiségű húst egyenek. Ma már a bolti, előre feldolgozott hús mellett a hagyományos vágási módszer inkább népszokás a szükségszerűség helyett. Pig slaughter: An Eastern European tradition. In the past, this was also the only time of the year when people could afford to eat larger amounts of meat. In modern times, almost any family in Europe that is so inclined can afford to slaughter, yet there is also an abundance of pre-processed meat in the shops, so the traditional method of slaughtering is becoming more and more of a folk custom rather than a necessity.